Wat ik je zeggen wil

Dhr. G.C. van Altena

1: Wat is uw naam, inclusief eventuele meisjesnaam? en wanneer bent u geboren?
Gerrit Cornelis van Altena (Cor), 3 December 1945

2: In welk dorp en in welke straat bent u opgegroeid.
Merwedestraat in Utrecht geboren, tot mn 6e jaar gewoond en toen verhuisd naar de Sik-kelstraat in Nijmegen.

3: Op welke scholen heeft u gezeten?
MULO
HBS

4: Wat is uw leukste jeugdherinnering?
Voor de allereerste keer met de windbuks van mijn oudere broer schieten. We hebben toen een duif van zn sokken geschoten, ik was een jaar of 12. Het fascineerde me kenne-lijk want
later heb ik in het geniep een luchtdrukpistool gekocht zonder dat mn ouders het wisten en daarmee een duif van zn sokkel geschoten. Tot mijn schrik stond mijn vader in de tuin en ik dacht dat ik er gloeiend bij was, maar hij heeft niets gemerkt. Toen hij de dooie duif zag dacht hij dat het diertje ziek was.

5: Wat deed u in de weekenden tijdens uw jeugd?
Vooral veel voetballen, langs het Merwede kanaal had je een mooie grasstrook en die ge-bruikten we om te voetballen met broers en buurtkinderen. Het was echter verboden, vroeger was het heel normaal dat er bordjes op een grasveld stonden met verboden te voetballen. Dat zie je nu niet meer.1 iemand stond altijd op de uitkijk om te waarschuwen of de juuten kwamen, altijd op de fiets trouwens en als dat zo was dan stoven we snel weg en gingen we schuilen in de bosjes tot ze weer weg waren, super spannend natuurlijk

6: Indien u buitenshuis heeft gewerkt, waar heeft u gewerkt en wat voor soort werk deed u daar? Indien u binnenhuis heeft gewerkt, wat waren dan uw taken? Deed u ook nog andere dingen, zoals bijvoorbeeld vrijwilligerswerk?
Ik heb bij de belastingdienst gewerkt, en toen naar de Persil, een grote wasmiddelenfa-briek.
Ik kon een baan krijgen in Apeldoorn bij de gemeente en we zijn toen verhuisd naar Vaas-sen.Ik heb tot mn pensioen als jurudisch beleids adviseur gewerkt op de planologie afde-ling.
Verder ook veel vrijwilligerswerk, voorzitter van de Volkstuin vereniging, oudercommissie van school, en nu klus ik voor de stichting Present bij mensen thuis en elke woensdag op landgoed Staverden samen met mn buurman.
Je Oma werkt ook nog als vrijwilliger in Hoenderloo bij Park deHoge Veluwe trouwens.

7: Hoe heeft u uw partner ontmoet? (Hoe heeft opa oma ontmoet, en andersom)
Ja, op die bewuste dansavond, alleen denk ik dat ik haar gevraagd heb in plaats van anders-om.Maar dat maakt niet uit. En ja ikhad inderdaad mooi zwart haar, en nu niet meer haha.

8: Wat vindt/ vond u het leukste aan wonen in uw dorp?
De natuur, bossen en eindeloze wandel en fiets mogelijkheden, net als je moeder. We wandelen veel in het kroondomein, Gortel en de hoge Veluwe in Hoenderloo.

9: Wat vindt/vond u de mooiste plek in uw dorp?
Sprengen bos, bij de Elspeterweg kruising Elburgerweg.. Wist je dat de beekprik hier voor-komt? Een soort “slangetje” welke 6 jaar in de modder verscholen . Na 6 jaar komt ie te-voorschijn, leeft 2 weken om zich voort te planten en gaat dan dood. Het bijzondere is dat dit beekprikje alleen in heel zuiver water kan leven. .De he aan de gorteleweg i is trou-wensook erg mooi.

10: Wat zou u mij willen zeggen, om mij mee te geven in mijn verdere leven?
ALTIJD EERLIJK ZIJN..( Maar opa, hoe zat dat dan met dat luchtdrukpistool?..jaja dat was wat anders..)
Geen DRUGS gebruiken. Nooit.

Interview afgenomen door Daan, 14 jaar en Seth, 12 jaar.

Categorieën