Wat ik je zeggen wil

Dhr. A. Waaijenberg

1: Wat is uw naam, inclusief eventuele meisjesnaam? en wanneer bent u geboren?
Mijn naam is Anton Waaijenberg en ik ben geboren op 25 april 1953.

2: In welk dorp en in welke straat bent u opgegroeid.
Ik ben geboren in Epe aan de Stationsstraat 24.

3: Op welke scholen heeft u gezeten?
Ik ben gestart op de Gildeschool in Epe en geëindigd op de MDS in Zwolle.

4: Wat is uw leukste jeugdherinnering?
Dat ik ging toeren op mijn groene Tomos..

5: Wat deed u in de weekenden tijdens uw jeugd?
Ik ging met vrienden naar Heerde op de Tomos.

6: Indien u buitenshuis heeft gewerkt, waar heeft u gewerkt en wat voor soort werk deed u daar? Indien u binnenhuis heeft gewerkt, wat waren dan uw taken? Deed u ook nog andere dingen, zoals bijvoorbeeld vrijwilligerswerk?
Ik moest toen ik jonger was moest ik in het weekend de boodschappen halen bij de Vivo, nu is Makelaar Buitenkamp daar gevestigd. Later toen ik van school kwam heb ik bij Dinkelberg Schoenen in Zutphen gewerkt. Na een jaar ben ik bij mijn vader in de zaak gekomen. En deze heb ik uiteindelijk overgenomen: Waaijenberg Schoenmode.

7: Hoe heeft u uw partner ontmoet? (Hoe heeft opa oma ontmoet, en andersom)
Ik heb oma in Heerde op het dorp leren kennen.

8: Wat vindt/ vond u het leukste aan wonen in uw dorp?
De gezelligheid en de vele schoolvrienden die ik tegenkwam.

9: Wat vindt/vond u de mooiste plek in uw dorp?
Ik vind nu de mooiste plek het centrum van Epe met de vele winkels en horeca.

10: Wat zou u mij willen zeggen, om mij mee te geven in mijn verdere leven?
Geniet van alle leuke (kleine) dingen in het leven.. En uiteraard wens ik je (jullie) een ge-zond en gelukkig leven toe.

Interview afgenomen door Isabel Vreekamp, 10 jaar.

Categorieën