Wat ik je zeggen wil

Doe mee!

Deze website geeft ons een kijkje in de levens van oudere bewoners uit onze omgeving. Mensen die we misschien kennen of nu leren kennen.
Tegelijk is het een website waarmee we hopen dat jong en oud elkaar echt gaan ontmoeten.

Doe mee!
Wij willen iedereen die ‘jong’ is vragen mee te doen aan deze ontmoeting met ‘ouderen’. Met opa’s, oma’s, buren en bekenden.
Een ontmoeting die opeens door de beperkingen van Corona een bijzonder karakter krijgt.
Dat zal de komende tijd om een wat alternatieve aanpak vragen, op veilige afstand.
Dat kan door te bellen, skypen, zoomen, face-timen, mailen of misschien wel weer ‘ouderwets’ een echte brief te schrijven.

Om voor het gesprek wat handvatten te geven hebben we een set met vragen samengesteld die je kunt gebruiken bij het interview. Het is een word document (je kunt het onderaan dit bericht downloaden) waarin je dan rechtstreeks de tekst van het interview kunt plaatsen. Dit document kan naar de redactie van de website worden gestuurd, liefst samen met 1 of meer foto’s. De redactie plaatst dan het interview op de website. Wij vinden het belangrijk dat de geïnterviewde toestemming geeft om het verhaal te plaatsen. Hierover staat in het document een kleine instructie.

Tip!  Door samen van te voren goed naar de opzet van de website te kijken, zal het doel van de interviews ook duidelijker worden. Hierdoor zullen de vragen nog beter beantwoord kunnen worden.

We hopen op jullie enthousiaste medewerking en kijken uit naar de mooie, verrassende en warme verhalen van onze oudere mensen die ons lief zijn!

Veel plezier bij de ontmoeting en het schrijven!

download: vragenlijst
Het redactieadres is: info@watikjezeggenwil.nl

Categorieën