Wat ik je zeggen wil

Mevr. T.C.J.M. van Altena-Kling

1: Wat is uw naam, inclusief eventuele meisjesnaam? en wanneer bent u geboren?
Tineke ( Catharina Juliana Monica) van Altena-Kling, 25 Januari 1947

2: In welk dorp en in welke straat bent u opgegroeid.
Verlengde hooggravenseweg 182 Jutphaas ( is nu Nieuwegein)

3: Op welke scholen heeft u gezeten?
Meisjes school in Utrecht
MULO in Utrecht
MMS in Utrecht

4: Wat is uw leukste jeugdherinnering?
Ik was de jongste uit een gezin van 5 kinderen, 2 broers en 2 zussen. Ik werd enorm ver-wend door mn oudere broers en zussen, dat staat me het meeste bij.

5: Wat deed u in de weekenden tijdens uw jeugd?
Toen ik nog klein was ging ik fietsen en kaatsballen, een spelletje wat nu stoepranden heet, verstoppertje spelen en altijd buiten. Toen ik een jaar of 17 was ik zat in het bestuur van een jeugdgroep van de kerk, en toen organiseerden we dansavonden, filmavonden en spelletjesavonden op zaterdag. Daar deed ik altijd aan mee.

6: Indien u buitenshuis heeft gewerkt, waar heeft u gewerkt en wat voor soort werk deed u daar? Indien u binnenhuis heeft gewerkt, wat waren dan uw taken? Deed u ook nog andere dingen, zoals bijvoorbeeld vrijwilligerswerk?
Ik heb 3 jaar bij de Spoorwegen gewerkt in Utrecht op kantoor, toen bij een chirurgische Instrumenten fabriek als zoals je nu zal noemen accountmanager.
Toen ik kinderen kreeg ben ik gestopt met werken.We hebben een groot gezin met 6 kinderen waarvan je vader de oudste is.
Mijn hele leven tot op de dag van vandaag heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan, de Kruimelschaar in Vaassen, de wereldwinkel in Vaassen, de Bibliotheek in Vaassen en Epe en soms ook Heerde. Stichting present en geef oa ik Syrische vluchtelingen Nederlandse les.

7: Hoe heeft u uw partner ontmoet? (Hoe heeft opa oma ontmoet, en andersom)
Tsjah, dat is een mooie vraag, het was op een dansavond, die we zelf organiseerden en waar eigenlijk altijd hetzelfde groepje van de kerk bij aanwezig was. En toen plotseling, was er een andere jongen. Niet van de kerk, met mooi zwart haar, en toen zijn we gaan dansen. Volgens mij heb ik hem gevraagd om te dansen ipv andersom.
En we kregen verkering. Dat hij niet katholiek was vonden mn ouders niet heel leuk in het begin, maar dat veranderde snel toen bleek dat het zon leuke vent was.

8: Wat vindt/ vond u het leukste aan wonen in uw dorp?
De natuur, bossen en eindeloze wandel- en fietsmogelijkheden.

9: Wat vindt/vond u de mooiste plek in uw dorp?
Sprengen bos, bij de Elspeterweg kruising Elburgerweg. We wandelen veel, door de natuur en dat is een heel mooi stukje.

10: Wat zou u mij willen zeggen, om mij mee te geven in mijn verdere leven?
Je moet altijd je best doen. Gewoon je best, dan komt alles goed.

Interview afgenomen door Daan, 14 jaar en Seth, 12 jaar.

Categorie├źn